Ο Ντέιβιντ Κάμερον έσπασε τη σιωπή του όσον αφορά κάποιες φήμες που τον ήθελαν να είχε βάλει το μόριό του στο στόμα ενός γουρουνιού, στα πλαίσια μιας φάρσας συμφοιτητών του εις βάρος του, ενώ αποκάλυψε ότι αυτή η ιστορία τον ακολουθεί και στην καθημερινότητά του, όταν βγαίνει στον δρόμο, με ανθρώπους να κάνουν τον ήχο του παμφάγου τετράποδου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας χαρακτήρισε «ψευδείς και γελοίους» τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του εκατομμυριούχου δωρητή των Τόρις, λόρδου Μάικλ Άσκροφτ, που δημιούργησε μαζί με τη δημοσιογράφο Ιζαμπέλ Όουκσοτ. Μάλιστα, σε αυτό αναφέρεται πως ένας βουλευτής -που δεν κατονομάζεται- υποστήριζε ότι υπήρχαν και φωτογραφίες από το περιστατικό, το οποίο φέρεται να συνέβη σε μια τελετή μύησης σε λέσχη φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τον Independent, η αναφορά αυτή στον Κάμερον από πλευράς Άσκροφτ θεωρήθηκε ως πράξη εκδίκησης από τον δεύτερο στον πρώτο, για το γεγονός ότι δεν του προσέφερε κάποιον ισχυρό ρόλο στην κυβέρνησή του, παρά τις πολλές και χρόνιες δωρεές του τους Συντηρητικούς. Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «For The Record», αποκάλυψε ότι δεν ήταν εξοργισμένος ή αμήχανος όταν ειδοποιήθηκε για τον ισχυρισμό αυτόν, αλλά τον βρήκε αστείο.

«Η πρώτη μου αντίδραση δεν ήταν θυμός, ντροπή ή ανησυχία για τις επιπτώσεις. Αντέδρασα με ευθυμία… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορεί κάποιος να είναι τόσο ανόητος για να κάνει έρευνα και να γράψει ένα βιβλίο για μένα και να περιλάβει μια ιστορία που ήταν ψευδής και γελοία. Όποιος επιλέγει να κάνει καριέρα στην πολιτική, πρέπει να έχει χοντρό πετσί και μια αίσθηση του χιούμορ», είχε σημειώσει.

«Ακόμη ακούω σχόλια για γουρούνια στον δρόμο»

Το βιβλίο των Άσκροφτ και Όουκσοτ κυκλοφόρησε χωρίς την έγκριση του Ντέιβιντ Κάμερον, αναφέρει, ωστόσο, ότι μπορεί αυτό το περιστατικό με το γουρούνι να αφορά λάθος άνθρωπο. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC, ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ακόμη και σήμερα, όταν τον συναντούν κάποιοι στον δρόμο, του πετούν ατάκες για γουρούνια.

«Περπατούσα τις προάλλες στον δρόμο με τον γιο μου, Έλγουεν, και κάποιος έκανε ένα σχόλιο για γουρούνια, αν μπορώ να το θέσω έτσι…», είπε και συνέχισε: «Ο Έλγουεν είναι γλυκό αγόρι και μέχρι εκείνη την ώρα, όσοι με είχαν συναντήσει μου έλεγαν καλά πράγματα. Τότε ο γιος μου γύρισε και μου είπε: “Μην ανησυχείς μπαμπά, αν το δεις συνολικά, ο κόσμος ήταν πολύ φιλικός σήμερα”».