Η σορός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, του ενός εκ των δύο υπόπτων για τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ενταφιάσθηκε τελικώς σε άγνωστη τοποθεσία έξω από τη Μασαχουσέτη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, καθώς η πόλη του Κέμπριτζ στην οποία διέμενε είχε αρνηθεί να δεχθεί να ταφεί εκεί.

«Ως αποτέλεσμα του αιτήματός μας για βοήθεια από τον κόσμο, ένα πρόσωπο γεμάτο ευσπλαχνία και θάρρος εμφανίσθηκε και μας παρείχε την αναγκαία βοήθεια προκειμένου να ενταφιάσουμε με τον προσήκοντα τρόπο τον νεκρό», ανακοίνωσε η αστυνομία του Ουόρσεστερ της Μασαχουσέτης, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το σημείο της ταφής του Τσαρνάεφ.

Έως τις αρχές της εβδομάδας κανένα κοιμητήριο στην αμερικανική Πολιτεία δεν είχε δεχθεί να ενταφιασθεί εντός του η σορός του Τσαρνάεφ.

Παράλληλα αυξάνονται οι αντιδράσεις μελών του Κοινοβουλίου σχετικά με τους χειρισμούς της αστυνομίας και την ειδικών για την τρομοκρατία όσον αφορά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου.

Ο βουλευτής Μάικλ Μακόλ υπαινίχθηκε πως δεν είχαν διαβιβασθεί επαρκώς από το FBI στην τοπική αστυνομία οι ανησυχίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για τον Τσαρνάεφ πριν από τις επιθέσεις. «Από την ημέρα των επιθέσεων υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το εάν είχαν μεταβιβαστεί όλα τα στοιχεία πριν και μετά τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε πως εκτός από τις πληροφορίες των ρωσικών υπηρεσιών για το ταξίδι του Τσαρνάεφ στην Τσετσενία πριν από τις επιθέσεις, δεν διαβιβάσθηκε στις τοπικές αρχές ο συναγερμός που είχε σημάνει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Ο Μακόλ ρώτησε σχετικά τον αρχηγό της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις εάν η υπηρεσία του γνώριζε τις έρευνες που είχε δρομολογήσει κατά του Ταμερλάν Τσαρνάεφ το FBI. Ο Ντέιβις απάντησε πως δεν είχε ενημερωθεί για τα ταξίδια του υπόπτου και τις ριζοσπαστικές δραστηριότητές του στο Διαδίκτυο πριν τις επιθέσεις.