Δύο ώρες κράτησε η «ξενάγηση» του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο νέο κτίριο-φρούριο που κατασκευάστηκε για τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας στην Άγκυρα, γνωστές και ως ΜΙΤ, σύμφωνα με το SigmaLive.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέβηκε με ελικόπτερο στο «φρούριο», όπως ονομάζεται, των μυστικών υπηρεσιών και επί 2 ώρες επιθεωρούσε τα καινούρια γραφεία των μυστικών υπηρεσιών του, που καταλαμβάνουν μία έκταση 5 χιλιάδων στρεμμάτων. Ο «τεθωρακισμένος» τοίχος που περιβάλλει και προστατεύει το «φρούριο» έχει ύψος περίπου 3 μέτρα. Όπως αναφέρεται, η αρχιτεκτονική δομή του κεντρικού κτιρίου είναι ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του.

Υπολογίζεται ότι όλες οι υπηρεσίες της ΜΙΤ θα μεταφερθούν σε 1-2 χρόνια στο καινούριο κτίριο, ωστόσο ο διοικητής της Χακάν Φιντάν, ή αλλιώς ο «άγρυπνος προστάτης» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήδη εργάζεται από τα καινούρια του γραφεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.