«Κόπηκε» από τον ορίζοντα του Λονδίνου ο ουρανοξύστης «Τουλίπα»

Ο δήμαρχος του Λονδίνου μπλόκαρε τα σχέδια για την κατασκευή του


ΚΟΣΜΟΣ
19:24
16/07/2019
«Κόπηκε» από τον ορίζοντα του Λονδίνου ο ουρανοξύστης «Τουλίπα»
4
loading

Ο δήμαρχος του Λονδίνου μπλόκαρε τα σχέδια για την κατασκευή μια γυάλινης πλατφόρμας για να θαυμάζει κανείς τη θέα, σε ύψος 300 μέτρων πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα στην κορυφή ενός ουρανοξύστη που θα είχε τη μορφή μιας τουλίπας, λέγοντας ότι θα είχε περιορισμένο δημόσιο όφελος και ότι θα κατέστρεφε τον ορίζοντα την πόλης.

Το κτίριο, που σχεδιάστηκε από την εταιρία του Βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ, θα ήταν το δεύτερο υψηλότερο στη δυτική Ευρώπη, μετά το γειτονικό του «Shard», αλλά το σχέδιό του δεν κρίθηκε αρκετά καλό.

«Ο δήμαρχος έχει μια σειρά από σοβαρές ανησυχίες για την υλοποίησή του και, αφού το εξέτασε λεπτομερώς, αρνήθηκε να δώσει την άδεια για ένα έργο που πιστεύει ότι θα έχει πολύ περιορισμένο δημόσιο όφελος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σαντίκ Καν. «Ειδικότερα, πιστεύει ότι το σχέδιο δεν είχε την ποιότητα που απαιτείται για μια πασίγνωστη περιοχή και ότι ο πύργος θα είχε ως αποτέλεσμα να πλήξει τον ορίζοντα του Λονδίνου και θα επηρέαζε τη θέα προς το κοντινό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς του Πύργου του Λονδίνου».

Η ομάδα ανάπτυξης του έργου, η Tulip Project Team, ανακοίνωσε ότι είναι απογοητευμένη από την απόφαση του Καν διότι το κτίριο θα είχε οικονομικά οφέλη. Η ομάδα αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα υποβάλει αναθεωρημένα σχέδια για το σημείο αυτό, λέγοντας ότι θα χρειαστεί χρόνο για να εξετάσει τα επόμενα βήματά της.

Οι αρμόδιες χωροταξικές υπηρεσίες στη χρηματοπιστωτική περιοχή του Σίτι του Λονδίνου πρότειναν τον Απρίλιο ότι θα πρέπει να δοθεί άδεια κατασκευής στο κτίριο --που ονομάστηκε «τουλίπα» καθώς το σχέδιό του θυμίζει ένα λεπτό μίσχο με ένα γυάλινο μπουμπούκι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΚΟΥΚΟΥ

  Η Κονιορδου ειναι δημαρχος στο Λονδινο ?

 2. avatar Μιχαηλίδης

  Εδώ επιτρέπουν στο αφεντικό τους το Λάτση να κάνει έξη! ουρανοξύστες! στο αεροδρόμιο του Ελληνικού!
  Πολύ ψηλότερους από την Ακρόπολη!

 3. avatar Ευπατριδης

  Δεν θα μπορούσε να τον βλέπει,γιατί κάθε μέρα θα του υπενθύμιζε το πόσο κοντός είναι...

 4. avatar κουλης

  η συριζεικη λογικη που σταματαει τις επενδυσεις εφτασε στο λονδινο. ο τσιπρας φταιει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει