Σπα αρνήθηκε να κάνει μασάζ σε τυφλό και το… πλήρωσε ακριβά

Του είπαν ότι δεν μπορούν να τον εξυπηρετήσουν επειδή ανήκει σε «αυτή την κατηγορία»


ΚΟΣΜΟΣ
14:19
10/07/2019
Σπα αρνήθηκε να κάνει μασάζ σε τυφλό και το... πλήρωσε ακριβά
loading

Ένα κέντρο σπα στο Λος Άντζελες συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση σε έναν τυφλό και να αλλάξει την πολιτική του επειδή αρνήθηκε να τον δεχτεί στους χώρους του με το αιτιολογικό ότι επειδή ανήκει σε «αυτήν την κατηγορία» δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Το Spa Palace, το οποίο ανήκει στον όμιλο CJ Spa, διευθέτησε την υπόθεση με το υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελία του πελάτη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο καταγγέλλων ο οποίος δεν κατονομάζεται, επισκέφθηκε το σπα τον Ιούλιο του 2017 μαζί με έναν φίλο του για να κάνουν μασάζ στον συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται στη συνοικία Γουέστλεϊκ του Λος Άντζελες.

Ένας υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να περάσει στους χώρους και να του κάνουν μασάζ καθώς «αυτή η κατηγορία» ανθρώπων δεν μπορεί να ακολουθήσει οδηγίες και ο μασέρ δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί μαζί του, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι φίλοι έφυγαν αλλά έπειτα από 45 λεπτά δέχτηκαν τηλεφώνημα από έναν άλλον υπάλληλο του χώρου, ο οποίος τους είπε ότι μπορούν να επιστρέψουν για μασάζ. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν.

Το Spa Palace υποστήριξε ότι δεν αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον καταγγέλλοντα αλλά ότι του είπαν ότι θα πρέπει να συνοδεύεται συνέχεια από τον φίλο του όσο θα βρισκόταν στους χώρους του σπα, μια πολιτική που πλέον θα αλλάξει.

«Άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, ανάμεσά τους και τυφλοί, δεν θα πρέπει να αποκλείονται από δραστηριότητες ή υπηρεσίες με βάση στερεότυπα ή ψευδείς ισχυρισμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός δικηγόρος Νικ Χάνα. «Το γραφείο μου θα συνεχίσει να επιβάλει τον νόμο για να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες».

Πέραν της υποχρέωσης να αλλάξει την πολιτική του για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες το σπα συμφώνησε να καταβάλει 5.000 δολάρια ως αποζημίωση προς τον καταγγέλλοντα και άλλα 5.000 ως αστικό πρόστιμο προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει