Ίχνη χοιρινού εντοπίστηκαν σε λουκάνικα κοτόπουλου που παρουσιάζονταν ως «χαλάλ» και σερβίρονταν σε τουλάχιστον ένα δημοτικό σχολείο, στο κεντρικό Λονδίνο, ανέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο του Westminster.

Ως «χαλάλ» χαρακτηρίζονται όλα τα τρόφιμα που επιτρέπεται να καταναλώνονται από μουσουλμάνους, όμως σε κάθε περίπτωση, το χοιρινό δεν περιλαμβάνεται σε αυτά.

Το χοιρινό εντοπίστηκε μετά από αναλύσεις που έγιναν στα προϊόντα κρέατος που σερβίρονται στα σχολεία, με αφορμή το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας στην Ευρώπη. Είχαν ληφθεί επτά δείγματα από τρία σχολεία για να εξεταστούν για την ύπαρξη DNA μοσχαριού, αρνιού, χοιρινού, κοτόπουλου, γαλοπούλας, κατσίκας και αλόγου σε αυτά. Δεν βρέθηκαν πάντως ίχνη από κρέας αλόγου.

Το Συμβούλιο είχε συνάψει σύμβαση με την Chartwells, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών Compass Group, για να τροφοδοτεί περίπου 40 σχολεία στο Westminster. Οι αρχές ζήτησαν από την εταιρεία να σταματήσει προσωρινά τη διανομή κρέατος στα σχολεία, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, και να μην χρησιμοποιεί τα προϊόντα που της παρέχει ο προμηθευτής της σε είδη χαλάλ.