Υπάρχει «απαλός» τρόπος να απολύσεις κάποιον που εκτιμάς;

Τι γράφει το Business Insider


ΚΟΣΜΟΣ
8:17
20/05/2019
Υπάρχει «απαλός» τρόπος να απολύσεις κάποιον που εκτιμάς;
loading

Καμιά απόλυση δεν είναι ευχάριστη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν αγαπητό και ικανό υπάλληλο που όλοι σέβονται.

Υπάρχουν όμως και σχετικά ανώδυνοι τρόποι για να γίνει η απόλυση πιο υποφερτή, όπως μας λέει το περιοδικό Business Insider που συνέταξε έναν κατατοπιστικό οδηγό…

Άσε τα συναισθήματά σου έξω

Βάλε κατά μέρος τους συναισθηματισμούς και ανάλυσε με καθαρό μυαλό τους λόγους για την απόλυση του συγκεκριμένου υπάλληλου, ώστε να έχεις έτοιμες απαντήσεις και αναπαυμένη τη συνείδησή σου.

Η σαφήνεια είναι το μυστικό

Διαύγεια και νηφαλιότητα χρειάζεται η απόλυση, ενδείξεις σεβασμού στο πρόσωπο του υπαλλήλου. Η απόλυση δεν είναι εξάλλου το τέλος, παρά μια νέα αρχή. Η ειλικρίνεια της επικοινωνίας είναι εδώ αποφασιστικής σημασίας ώστε να καταλάβει ο άλλους τους λόγους της απόλυσής του και να μην ταλαιπωρείται με σκέψεις για την ανεπάρκειά του.

Δημιούργησε συνθήκες ανοιχτού διαλόγου

Το τελευταίο που χρειάζεται μια απόλυση είναι ένα κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης. Είναι ευθύνη του αφεντικού να επιστρατεύσει εκείνη τη γλώσσα που διευκολύνει τον υπάλληλο να μιλήσει ανοιχτά και να θέσει άβολες ερωτήσεις αναφορικά με την απόλυσή του.

Ακολούθησε το πρωτόκολλο

Είναι κεφαλαιώδες για τον προϊστάμενο να γνωρίζει τις διαδικασίες και τα νομικά ζητήματα που εμπλέκονται σε κάθε απόλυση, ώστε να κυλήσουν τα πράγματα όσο πιο ομαλά γίνεται. Μια συνθήκη που μπορεί κάλλιστα να υπονομευτεί όταν εκτιμάς αφάνταστα τον άλλο και θες μια πιο προσωπική στιγμή μαζί του. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου αποδεικνύεται ωστόσο μόνο μέσα από τον σωστό χειρισμό των διαδικασιών.

Ολοκλήρωσε την κουβέντα με θετικό τρόπο

Με δεδομένο ότι τον εκτιμάς και πιστεύεις στα προσόντα του, η προσφορά για μια καλή συστατική είναι απαραίτητη για να κλείσει με θετικό πρόσημο η κουβέντα. Μια συστατική επιστολή είναι ταυτοχρόνως και μια ουσιαστική κίνηση που μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στο μέλλον του υπαλλήλου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει