Απέρριψε δικαστήριο του Βελγίου την κατηγορία σε βάρος δίδυμων αδελφών που είχαν εμπλακεί σε καβγά στον δρόμο, όχι επειδή ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν ευσταθούν ή όχι οι κατηγορίες αλλά επειδή δεν ήταν σε θέση να ξεχωρίσει τον έναν αδελφό από τον άλλο.

Οι Ibrahim και Murat A οδηγήθηκαν σε δίκη για επίθεση και πρόκληση τραυματισμού σε βάρος ενός άνδρα, στη διάρκεια καβγά, τον Οκτώβριο του 2015.

Η αστυνομία είχε στα χέρια της οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας, αλλά τα δύο αδέλφια έμοιαζαν τόσο πολύ που ούτε η αστυνομία ούτε το θύμα μπορούσαν να κατηγορήσουν με βεβαιότητα τον ένα ή τον άλλο.

Το δικαστήριο έκρινε πως τα στοιχεία ήταν ανεπαρκή, για να καταδικαστούν και οι δύο.

Οι 28χρονοι, όπως μεταδίδει το BBC, ενεπλάκησαν σε καβγά όταν ο ένας από τους δύο έπεσε από το ποδήλατό του ενώ βρισκόταν σε δρόμο στην πόλη Leuven, ανατολικά των Βρυξελλών.

Οι περαστικοί ξέσπασαν σε γέλια, κάτι που οι δίδυμοι δεν πήραν και τόσο καλά. Ο ένας αντέδρασε άγρια γρονθοκοπώντας έναν από τους ανθρώπους που γελούσαν, ενώ ο άλλος προσπαθούσε να τον συγκρατήσει.

Παρότι και τα δύο αδέλφια κλήθηκαν για να εξεταστούν για την υπόθεση, μόνο ο ένας εμφανίστηκε, υποστηρίζοντας πως είχε αρχικά προσπαθήσει να σταματήσει τον αδελφό του και στη συνέχεια πως εκείνος ήταν που έριξε τις γροθιές.

Η περιγραφή του δεν επιβεβαιώθηκε από το οπτικό υλικό και η αστυνομία δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιος ήταν ποιος στο βίντεο. Τελικά οι εικόνες τους δεν χρησιμοποιήθηκαν στο δικαστήριο.

«Είναι προφανές πως ο ένας προσπάθησε να συγκρατήσει τον άλλο, οπότε δεν μπορεί να δικαστεί είτε ως δράστης είτε ως συνεργός» τόνισε ο δικαστής. Η αστυνομία ήταν σίγουρη πως ο ένας από τα αδέλφια είχε εξαπολύσει την επίθεση αλλά δεν μπορούσε να πει ποιος.

Τελικά η κατηγορία απορρίφθηκε.