Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, χαιρέτισε τα σχόλια του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος άσκησε κριτική στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Μπραχίμι δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι η ομιλία του Άσαντ την Κυριακή ήταν μια «χαμένη ευκαιρία» για τον τερματισμό της κρίσης στην Συρία και ότι οι πρωτοβουλίες του Άσαντ για τον τερματισμό της βίας είναι «φατριαστικές και μονόπλευρες». Επίσης σημείωσε ότι η παραμονή της οικογένειας Άσαντ για περισσότερα από 40 χρόνια στην εξουσία είναι «πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Την δήλωση του Λαχντάρ Μπραχίμι την περιμέναμε καιρό. Δεν είχε ασκήσει κριτική στον Μπασάρ αλ Άσαντ προηγουμένως», δήλωσε στο πρακτορεία ειδήσεων Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του συνασπισμού στην Βρετανία, Ουάλιντ Σάφουρ.

«Όμως τώρα αφού απελπίστηκε μετά την ομιλία του Άσαντ την Κυριακή, δεν είχε άλλη εναλλακτική από το να πει στον κόσμο ότι αυτή η εξουσία είναι μια οικογενειακή εξουσία και ότι περισσότερα από 40 χρόνια είναι αρκετά», πρόσθεσε.