Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt στο Τόκιο βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να τιμήσει την ενθρόνιση του νέου αυτοκράτορα στις αρχές Μαΐου.

Έβαλε στο μενού του το Golden Giant Burger ένα μπέργκερ που ζυγίζει 3 κιλά και έχει διάμετρο 25 εκατοστά, που θα μπορεί να το φάει μόνο όποιος μπορεί να διαθέσει 800 ευρώ!

Το μπέργκερ περιέχει φουά γκρα, φέτες βοδινού και μαύρη τρούφα μέσα στο στρογγυλό φραντζολάκι που είναι πασπαλισμένο με χρυσό.

«Θέλαμε να τιμήσουμε τον νέο αυτοκράτορα και μια νέα εποχή για την Ιαπωνία» εξηγεί ο σεφ Πάτρικ Σιμάντα, την ώρα που παρασκευάζει το βαρύ πιάτο. Με το πιάτο αυτό ο σεφ επιζητεί μεν τη δημοσιότητα αλλά το θεωρεί επίσης «ευκαιρία να βρεθεί κοντά στις γιαπωνέζικες ρίζες του» όπως δηλώνει ο Αμερικανός που έχει γιαπωνέζικες ρίζες.

Το μπέργκερ θα παραμείνει στο μενού έως τα τέλη Ιουνίου.

Η Ιαπωνία απαγόρευε επί μακρόν την κατανάλωση κρέατος, μια απαγόρευση που ήρθη από τον αυτοκράτορα Μεϊτζί το 1872 και, από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, το χάμπουργκερ έχει τη δική του θέση στο αρχιπέλαγος.

Η κυβέρνηση αποκάλυψε σήμερα το όνομα της εποχής που θα αρχίσει την 1η Μαΐου. Τα δύο ιδεογράμματα της Reiwa συνδυασμένα μεταξύ τους παραπέμπουν στην αρμονία που φέρνει ελπίδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Η ονομασία αυτή θα συνοδεύει τη βασιλεία του Ναρουχίτο που θα διαδεχτεί τον Ακιχίτο, μετά την κατ΄εξαίρεση παραίτησή του από τον θρόνο λόγω της μεγάλης του ηλικίας.

TAGS