Ένας καθηγητής στην Τανζανία καταδικάστηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για τον άσχημο ξυλοδαρμό ενός μαθητή, ο οποίος τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο δικαστής Lameck Mlacha δήλωσε ότι ο 51χρονος Respicius Mtazangira ενήργησε με δόλο, όταν κατ’ επανάληψιν χτύπησε το παιδί με ένα αιχμηρό αντικείμενο τον περασμένο Αύγουστο.

Ο καθηγητής είχε κατηγορήσει τον 14χρονο Sperius Eradius ότι έκλεψε την τσάντα μίας άλλης καθηγήτριας.

Η σωματική τιμωρία είναι παράνομη στα σχολεία της Τανζανίας, παραμένει ωστόσο μία συνήθης πρακτική.

Όπως αναφέρει το BBC, στη διοικητική πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας Dar es Salaam τονίζεται ότι η συγκεκριμένη αυστηρή και σπάνια ποινή στοχεύει στην προστασία των μαθητών.

Η είδηση του θανάτου του παιδιού την περασμένη χρονιά πυροδότησε οργή σε όλη την Τανζανία και απαίτηση για απονομή δικαιοσύνης. Μάλιστα η οικογένεια του 14χρονου αρνήθηκε να θαφτεί το σώμα του μέχρι να συλληφθεί ο ένοχος.

Αν και οι θανατικές ποινές μπορούν να επιβληθούν σύμφωνα με τον νόμο, η Τανζανία δεν έχει προχωρήσει σε καμία εκτέλεση από το 1994.

Ο καθηγητής έχει το δικαίωμα έφεσης.

Η συγκατηγορούμενή του Heriet Gerald – η καθηγήτρια της οποίας την τσάντα κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ο μαθητής – δεν κηρύχθηκε ένοχη για την τέλεση κάποιου αδικήματος.