Ένας καθηγητής στην Τανζανία καταδικάστηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για τον άσχημο ξυλοδαρμό ενός μαθητή, ο οποίος τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο δικαστής Lameck Mlacha δήλωσε ότι ο 51χρονος Respicius Mtazangira ενήργησε με δόλο, όταν κατ’ επανάληψιν χτύπησε το παιδί με ένα αιχμηρό αντικείμενο τον περασμένο Αύγουστο.

Ο καθηγητής είχε κατηγορήσει τον 14χρονο Sperius Eradius ότι έκλεψε την τσάντα μίας άλλης καθηγήτριας.

Η σωματική τιμωρία είναι παράνομη στα σχολεία της Τανζανίας, παραμένει ωστόσο μία συνήθης πρακτική.

Όπως αναφέρει το BBC, στη διοικητική πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας Dar es Salaam τονίζεται ότι η συγκεκριμένη αυστηρή και σπάνια ποινή στοχεύει στην προστασία των μαθητών.

Η είδηση του θανάτου του παιδιού την περασμένη χρονιά πυροδότησε οργή σε όλη την Τανζανία και απαίτηση για απονομή δικαιοσύνης. Μάλιστα η οικογένεια του 14χρονου αρνήθηκε να θαφτεί το σώμα του μέχρι να συλληφθεί ο ένοχος.

Αν και οι θανατικές ποινές μπορούν να επιβληθούν σύμφωνα με τον νόμο, η Τανζανία δεν έχει προχωρήσει σε καμία εκτέλεση από το 1994.

Ο καθηγητής έχει το δικαίωμα έφεσης.

Η συγκατηγορούμενή του Heriet Gerald – η καθηγήτρια της οποίας την τσάντα κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ο μαθητής – δεν κηρύχθηκε ένοχη για την τέλεση κάποιου αδικήματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.