Το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης συνάθροισης Στρουμφ καταρρίφθηκε σήμερα σε μια μικρή κοινότητα στη νότια Γερμανία, τρία χρόνια έπειτα από μια πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια.

Στη συγκέντρωση στην πόλη Λόχρινγκεν, στα γερμανοελβετικά σύνορα, συμμετείχαν 2.762 άνθρωποι, φορώντας μπλε μακιγιάζ και λευκά ή κόκκινα καπέλα, όπως ανακοίνωσε στο Facebook η ομάδα «Dä Traditionsverein», που ανέλαβε την όλη πρωτοβουλία.

Το ρεκόρ αυτό διατηρούσαν, έως σήμερα, μια ομάδα φοιτητών από την Ουαλία, που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 2.510 συμμετέχοντες το 2009 στο Σουόνσι, σύμφωνα με τον ιστότοπο των ρεκόρ Γκίνες.

Οι κανόνες ήταν αυστηροί και πολύ συγκεκριμένοι στον ιστότοπο της ομάδας: για να μπορέσει κάποιος να καταμετρηθεί ως συμμετέχοντας, έπρεπε κάθε εκατοστό του δέρματός του, που ήταν ορατό, να είναι μακιγιαρισμένο μπλε και να φοράει τη κλασική στολή των Στρουμφ.

Η ομάδα Dä Traditionsverein, που απαρτίζεται από παιδικούς φίλους από το Λόχρινγκεν, είχε επιχειρήσει για πρώτη φορά να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2016 σε μια γειτονική πόλη, χωρίς το επιχείρημα να στεφθεί με επιτυχία συγκεντρώνοντας μονάχα 2.149 συμμετέχοντες.