Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα δημοσιεύσει ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο που έχει εμπνευστεί από τις δύο κόρες του και μέσω του βιβλίου αυτού θα αποτίσει φόρο τιμής σε 13 σημαντικούς Αμερικανούς.

Το βιβλίο που θα εκδοθεί από τον οίκο Ράντομ Χάουζ με τίτλο «Τραγουδώ για σένα: Ένα γράμμα προς τις κόρες μου» έχει γραφτεί από τον αμερικανό πρόεδρο πριν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ, τον περασμένο Ιανουάριο και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες πριν από τη διενέργεια των σημαντικών ενδιάμεσων εκλογών.

Το βιβλίο αφιερώνεται στους πολύ σημαντικούς Αμερικανούς και τις ιδέες τους που διαμόρφωσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σ αυτούς περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο πρώτος μαύρος σημαντικός παίκτης του Μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον , η καλλιτέχνης Τζόρτζια Ο Κίφι κ.α. όπως ανέφερε εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου, που δεν θέλησε να κοινοποιήσει τα ονόματα των υπόλοιπων δέκα σημαντικών Αμερικανών που μνημονεύονται στο βιβλίο του προέδρου.

Ο κ. Ομπάμα που έχει ήδη γράψει δύο σημαντικά βιβλία, τα «Όνειρα από τον πατέρα μου» και «Η τόλμη της ελπίδας», εμπνεύστηκε το βιβλίο του αυτό μέσω των εμπειριών που είχε ως πατέρας δύο κοριτσιών, της Μάλια 12 χρόνων σήμερα και της Σάσα 9 χρόνων.

Και για τα τρία βιβλία του ο πρόεδρος έχει συμφωνήσει με τον εκδοτικό οίκο Ράντομ Χάους το ποσό των 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το τρίτο βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχικά σε 500.000 αντίτυπα και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν ως δωρεά σε ταμείο υποτροφιών για ανάπηρους και τραυματισμένους στρατιώτες.