Η αρχή που είναι αρμόδια για τον τομέα των μεταφορών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ ακύρωσε σήμερα σχεδόν όλες τις πτήσεις προς τα τρία κυριότερα αεροδρόμια της περιοχής, πριν από μια νέα καταιγίδα που θα φτάσει εκεί μια εβδομάδα μετά τον τυφώνα Σάντι ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή.

Η αρμόδια αρχή (Port Authority) στη Νέα Υόρκη και του Νιου Τζέρσεϊ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ανακοίνωσε ότι περίπου 360 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα και ότι ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί.

Οι ακυρώσεις επηρεάζουν το διεθνές αεροδρόμιο JFK και το αεροδρόμιο LaGuardia στην Νέα Υόρκη και το Liberty International Airport στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ.

Περισσότερες από 20.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω του Σάντι.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται περισσότερη βροχή, χιόνι και ισχυροί άνεμοι αργότερα σήμερα, γεγονός που αναγκάζει τους αξιωματούχους της Νέας Υόρκης να καλέσουν τους κατοίκους των περιοχών κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα για να γλιτώσουν από πιθανή άνοδο της στάθμης των υδάτων και τις διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ αντιμετωπίζουν ακόμη σοβαρά προβλήματα από τις συνέπειες του φαινομένου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια στο Νιου Τζέρσεϊ, και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως σε ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης.