Υπάρχει ένα μέρος στη Γη που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για όλα τα «νυκτόβια πλάσματα» του πλανήτη. Ειδικά για τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει καθόλου ο ήλιος μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην πόλη Utqiagvik στην Αλάσκα.

Και αυτό γιατί η πόλη, που παλαιότερα ήταν γνωστή με το όνομα Barrow, θα «βυθιστεί» στο σκοτάδι για 65 ημέρες. Από την Κυριακή λοιπόν, οι περίπου 4.000 κάτοικοι μπήκαν στην περίοδο της πολικής νύχτας.

«Αν μένεις πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, θα υπάρξει μία μέρα που ο ήλιος θα δύσει για τον υπόλοιπο χειμώνα», αναφέρουν οι επιστημονες. Υπάρχουν όμως και καλά νέα σε αυτή τη σκοτεινή καθημερινότητα. Ποια είναι αυτά; Ότι ο ήλιος θα επιστρέψει το καλοκαίρι και δεν θα δύσει για μέρες.

 

Η πόλη Utqiagvik δεν είναι η μόνη που βιώνει την πολική νύχτα αλλά λόγω της θέσης της είναι η πρώτη που την υποδέχεται.

Το επόμενο διάστημα η νύχτα θα πέσει και στις πόλεις Kaktovik, Point Hope και Anaktuvuk Pass. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο ήλιος θα δύσει κάπου στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Οι κάτοικοι του Utqiagvik πάντως θα έχουν την τύχη να ξαναδούν τον ήλιο στις 23 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.