Διάσημα ονόματα της μεγάλης οθόνης και του πενταγράμμου, όπως οι ηθοποιοί Τζούλιαν Μουρ και Τζόντι Φόστερ και η τραγουδίστρια Σερ καλούν τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, σε ένα βίντεο, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ο επιχειρηματίας Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Αν και το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρεται στο βίντεο, η έκκληση αυτή απευθύνεται ξεκάθαρα προς τους ψηφοφόρους, ειδικά τις γυναίκες, που επιθυμούν μια πολιτική αλλαγή στο ανώτατο επίπεδο στις ΗΠΑ.

«Εάν δεν θέλετε άλλες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία» λέει η Έλεν Πομπέο, η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς “Grey’s Anatomy”, ζητώντας τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, κάτι στο οποίο προβάλλει αντίσταση ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αυτό το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που σκηνοθέτησε η Τζόντι Φόστερ γίνεται αναφορά στον σεβασμό στις ελευθερίες, ιδίως στην ελευθεροτυπία.

«Εάν τα θεμελιώδη δικαιώματα μετρούν, πηγαίνετε να ψηφίσετε» συνεχίζει η Αμερικανίδα κωμικός Λίλι Τόμλιν.

Μεταξύ των διασημοτήτων που εμφανίζονται βρίσκονται επίσης η Φελίσιτι Χάφμαν και η Κόνστανς Γου.

Το βίντεο χρηματοδότησε η επιτροπή πολιτικής δράσης ή “super PAC” Independence USA PAC, του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης και δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2020.