Μια νεαρή δασκάλα αγγλικών σε ένα σχολείο στην επαρχία Σαν Λορέντζο του Πουέρτο Ρίκο, καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για αποπλάνηση ανηλίκου.

Τον Μάρτιο του 2016 η Γιάιρα Τάνιες Κότο Φλόρες είχε βγει για γεύμα με έναν 14χρονο μαθητή της.

Του χάρισε ένα ρολόι και κρέμα για την ακμή και εν συνεχεία τον οδήγησε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου του πήρε την παρθενιά.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο του Σαν Χουάν ο μαθητής ανέφερε πως η 26χρονη δασκάλα αγόρασε προφυλακτικά και του έμαθε πως να τα χρησιμοποιεί και πως ήταν η πρώτη φορά που έκανε έρωτα. Είπε επίσης ότι του έστειλε γυμνές φωτογραφίες της τις οποίες εκείνος μοιράστηκε με τους φίλους του.

Η εισαγγελέας Ρόζα Εμιλία Ροντρίγκεζ Βέλεζ ανέφερε μεταξύ άλλων πως η δασκάλα δελέασε τον νεαρό με δώρα και προνόμια ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

«Η Κότο-Φλόρες είναι σύμφωνα με απόφαση των ενόρκων ένοχη για κλοπή της αθωότητας ενός παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η νεαρή δασκάλα καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση καθώς επίσης και σε 8ετή επιτήρηση.

Ο ειδικός πράκτορας, Ιβάν Αρβέλο που ερεύνησε την υπόθεση ανέφερε σχετικά: «Τα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης υφίστανται ανυπολόγιστη βλάβη. Κι ενώ αυτή η σημαντική απόφαση δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη ζημιά που έγινε, πρέπει να χρησιμεύσει ως σκληρή υπενθύμιση ότι παρακολουθούμε και πως η επιθετική έρευνα και δίωξη των θηρευτών παραμένει θέμα υψηλής προτεραιότητας για εμάς».