Διαστάσεις έχει πάρει στο Σαν Φρανσίσκο η συνήθεια των οδηγών ταξί να κάνουν τη φυσική τους ανάγκη στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της πόλης.

Το γεγονός αυτό που έγινε πιο έντονο τους τελευταίους μήνες ανάγκασε τους υπευθύνους του αερολιμένα να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν τους οδηγούς ότι θα πρέπει να σταματήσουν την αηδιαστική αυτή συνήθεια ειδάλλως θα έχουν μπλεξίματα με την αστυνομία.

«Το προσωπικό του αεροδρομίου έχει παρατηρήσει αύξηση των φαινομένων ούρησης και αφόδευσης στο πίσω μέρος του πάρκινγκ των ταξί και τα κοντινά κλιμακοστάσια», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που δημοσίευσε η ημερήσια εφημερίδα «San Francisco Examiner».

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα ανθυγιεινή κατάσταση, μια υγειονομική βόμβα για τους φύλακες του αεροδρομίου και το προσωπικό που χειρίζεται τα υλικά που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτές τις περιοχές», προσθέτει.

Για τον λόγο αυτό οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν ενημερώσει σχετικά τις αστυνομικές αρχές και έτσι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι περιπολίες στο σημείο. Από δω και πέρα λοιπόν, όπως ενημερώνει η ανακοίνωση, όποιος εντοπιστεί με κατεβασμένα παντελόνια θα τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο.

Το εν λόγω πάρκινγκ του αεροδρομίου είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε οι οδηγοί ταξί να περιμένουν στη σειρά τους πελάτες που επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης. Είναι μια διαδρομή μεγάλης αξίας που κανείς οδηγός ταξί δεν θέλει να χάσει. Όπως τονίζει η ανακοίνωση σε πολύ μικρή απόσταση υπάρχουν τουαλέτες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο – επτά μέρες την εβδομάδα τις οποίες μπορούν να επισκέπτονται χωρίς χρέωση οι οδηγοί για να κάνουν την ανάγκη τους.

Ένας πρώην οδηγός ταξί που εργαζόταν σε μια τοπική εταιρεία ανέφερε στην εφημερίδα πως αυτή η ανακοίνωση σόκαρε την κοινότητα των οδηγών.

«Δεν νομίζω ότι οι οδηγοί των ταξί έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να ουρούν και να αφοδεύουν στους δρόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ωστόσο πως σε περίπτωση που κάποιος αφήσει το ταξί για να πάει στην τουαλέτα μπορεί να χάσει τη σειρά του στη γραμμή αναμονής και αυτό ίσως εξηγεί το γεγονός ότι πηγαίνουν και κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν.