Τι μπορεί να βρει κανείς σε ένα παλιό σπίτι; Από θησαυρούς, μέχρι περίεργα πράγματα. Ο Κόλιν Στιρ για παράδειγμα βρήκε στο βικτωριανό σπίτι που μετακόμισε με την οικογένειά του προ τριάντα ετών, ένα πηγάδι κάτω από τον καναπέ!

Επειδή στην οικογένεια υπήρχαν τρία μικρά παιδιά ο Κόλιν κάλυψε το πηγάδι για λόγους ασφάλειας.

Τα χρόνια πέρασαν, τα παιδιά μεγάλωσαν, βγήκε στη σύνταξη, αλλά πάντα τον «έτρωγε» μέσα του κάτι. Ήθελε να δει τι βρισκόταν μέσα σε αυτό το πέτρινο πηγάδι.

Έτσι λοιπόν μαζί με τον γείτονα άρχισαν να σκάβουν. Η έρευνα διήρκεσε ένα εξάμηνο και οι δύο άντρες χρησιμοποίησαν φτυάρι, σκάλα και κουβά με τροχαλία για μεταφέρουν τα χώματα και τις πέτρες.

Ήλπιζε να βρει χρυσό ή κάποιον θησαυρό, όπως λέει ο 67χρονος άνδρας από το Νότιο Ντέβον του Πλίμουθ, αλλά τελικά στα πέντε μέτρα βρήκε νερό. «Πάντα ήθελα να σκάψω για να δω αν θα έβρισκα χρυσό στον πάτο. Τώρα έχει πλάτος 70 εκατοστά και μπορεί να πάει άλλο 1,5 μέτρο κάτω. Δεν έχουμε ιδέα πότε χτίστηκε. Ίσως να υπήρχαν αγροικίες εδώ ή μπορεί να ήταν φάρμα», αναφέρει ο πρώην δημόσιος υπάλληλος. «Νόμιζα ότι είχα βρει ένα σπαθί σε ένα σημείο. Ήταν ένα αντικείμενο από ξύλο και πρέπει να είχε μια δερμάτινη θήκη πάνω του. Γι’ αυτό θέλω να φτάσω μέχρι τον πάτο. Ποιος ξέρει τι υπάρχει εκεί κάτω».

Δεν ήταν όμως αυτή η μοναδική έκπληξη που εντόπισε στην κατοικία του. Το 2012 καθώς πραγματοποιούσε οικοδομικές εργασίες στον πίσω κήπο, ανακάλυψε σκάβοντας με το φτυάρι δύο εμπρηστικές γερμανικές βόμβες!

Αμέσως κάλεσε πυροτεχνουργούς οι οποίοι τοποθέτησαν τις βόμβες σε κουτιά άμμου και τα μετέφεραν σε μέρος για ελεγχόμενη έκρηξη.