Ένα ανθρώπινο κεφάλι που βρέθηκε σε ένα πάρκο στο Μόντρεαλ το περασμένο Σαββατοκύριακο ανήκει στο διαμελισμένο πτώμα του κινέζου Τζουν Λιν, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε στην όχθη μιας λίμνης στο πάρκο Αγκρινιόν την Κυριακή. Οι αστυνομικοί έστειλαν δείγματα σε εργαστήριο για εξέταση DNA.

Ο Λιν, ένας 33χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Concordia από την Κίνα, δολοφονήθηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε το Μάιο. Ο κορμός του ανακαλύφθηκε σε μια βαλίτσα. Μέλη του είχαν ταχυδρομηθεί σε πολιτικά γραφεία στην Οτάβα και σε δύο σχολεία στην περιοχή του Βανκούβερ. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι δεν είχε βρεθεί το κεφάλι του άτυχου κινέζου.

Οι ερευνητές είχαν δηλώσει πως ήταν αποφασισμένοι να βρουν το κρανίο για να ολοκληρώσουν την έρευνα και να το δώσουν στην οικογένεια του άτυχου φοιτητή που ταξίδεψε από την Κίνα στο Μόντρεαλ για να περισυλλέξει το διαμελισμένο του πτώμα.

Ο Λούκα Ρόκο Μανιότα, ένας 29χρονος πορνοστάρ έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ειδεχθή ανθρωποκτονία εκ προμελέτης. Μετά το έγκλημα είχε βγει από τον Καναδά, αλλά συνελήφθη στη Γερμανία οι αρχές της οποίας τον εξέδωσαν στο Μόντρεαλ τον περασμένο μήνα.

Ο Μανιότα αρνήθηκε την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Η δίκη του προγραμματίζεται να αρχίσει τον Μάρτιο του 2013.