Ένα σπάνιο μαχητικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα επιστρέψει αυτό το Σαββατοκύριακο στον ουρανό πάνω από το Cambridgeshire, σε αναπαράσταση των μαχών που έγιναν στην Ευρώπη πριν από 70 χρόνια.

Το P-47 Thunderbolt αποκαταστάθηκε με προσοχή και επανήλθε στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν την εποχή του πολέμου.

Είχε φτάσει στη Βρετανία μέσα σε κοντέινερ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε μία σειρά ελέγχων, τα αποτελέσματα των οποίων θα του επιτρέψουν να επιδειχθεί στο κοινό στο Flying Legends Airshow το Σαββατοκύριακο. Το σόου αυτό θεωρείται το καλύτερο στην Ευρώπη για τους λάτρεις των παλαιών στρατιωτικών αεροσκαφών- των λεγόμενων «Warbirds».

Το Thunderbolt ήταν σημαντικό για τις αμερικανικές δυνάμεις όταν στρατιώτες και αεροπόροι έφτασαν από τις ΗΠΑ στη Βρετανία για να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά της ναζιστικής Γερμανίας. Στην εποχή εκείνη ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα μαχητικά αεροσκάφη που είχαν κατασκευαστεί.

Το συγκεκριμένο P-47 βάφτηκε ίδιο με το « Snafu», το αεροσκάφος που κυβερνούσε ο υπολοχαγός Severino B Calderon στα τέλη του 1944 κατά των μαχητικών της Luftwaffe.

Δείτε τις φωτογραφίες