Η Aradhana και η Stuti είναι δύο σιαμαία κοριτσάκια από την Ινδία, τα οποία οι γονείς τους τα παράτησαν στο νοσοκομείο Missionary Hospital στην Padhar λίγο μετά τη γέννησή τους πέρυσι στις 11 Μαΐου, επειδή ήταν πολύ φτωχοί και δε θα μπορούσαν να τα φροντίσουν.

Δεκατρείς μήνες μετά τα κοριτσάκια, διαχωρίστηκαν επιτυχώς ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση 12 ωρών, στην οποία συμμετείχαν 23 γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων και 11 νοσοκόμες από την Ινδία και την Αυστραλία.

Τοπικοί άρχοντες και απλοί πολίτες πρόσφεραν από το υστέρημά τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η λεπτή επέμβαση, κάτι που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, καθώς στην Ινδία τα κορίτσια δε θεωρούνται «ευχάριστη είδηση».

Το προσωπικό του νοσοκομείου έπεισε τους γονείς, οι οποίοι έχουν ήδη έναν 6χρονο γιο να διατηρήσουν επαφή όλο αυτό το διάστημα με τις κόρες τους. Τώρα οι Hari Ram Yadav και Maya Yadav ελπίζουν να μπορέσουν να τις πάρουν σπίτι τους, μετά την ανάρρωσή τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.