Σόρος: Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία, όχι να της δίνει μαθήματα

«Αν συνεχίσει έτσι σκάβει τον δικό της λάκκο»


ΚΟΣΜΟΣ
22:12
03/06/2018
Σόρος: Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία, όχι να της δίνει μαθήματα
3
loading

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία και όχι να της δίνει μαθήματα, γιατί αυτό ενέχει τον κίνδυνο να δώσει αργότερα μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη στους λαϊκιστές στη χερσόνησο, δήλωσε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση στην οποία μετέχει η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) έχουν διάφορες απαιτήσεις ως προς το εκλογικό σώμα και τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, ο Σόρος εκτιμά ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε «μπορεί να πέσει, προκαλώντας εκλογές στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου», σε επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πώς θα αντιδράσει η ΕΕ στην αστάθεια στην Ιταλία. Στην Ευρώπη υπάρχει μια τάση να αξιοποιείται κάθε ευκαιρία για να δίνονται μαθήματα στην Ιταλία».

«Αν η ΕΕ υιοθετεί αυτή τη γραμμή, σκάβει τον δικό της λάκκο, προκαλώντας αρνητική αντίδραση στο ιταλικό εκλογικό σώμα το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να δώσει μια ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία» στους λαϊκιστές, συνεχίζει.

«Η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά η Ιταλία έχει γίνει το πιο πιεστικό, γιατί αυτό απειλεί τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ», προειδοποιεί ο 87χρονος Αμερικανός που γεννήθηκε στην Ουγγαρία.

Ένας από τους βασικούς λόγους της νίκης των αντισυστημικών κομμάτων στην Ιταλία είναι το πρόβλημα των μεταναστών που φτάνουν μαζικά στη χερσόνησο και είναι αναγκασμένοι να μένουν εκεί, λόγω των ευρωπαϊκών κανονισμών, βάσει των οποίων, η πρώτη χώρα υποδοχής έχει την ευθύνη γι αυτούς, υπογραμμίζει ο Σόρος προτείνοντας να δοθεί «οικονομική αποζημίωση από την Ευρώπη στην Ιταλία για τους μετανάστες που φτάνουν εκεί».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΝΧ

    Ακόμα να πεθάνει ο σατανάς;

  2. avatar alex

    Για τους λαθρομετανάστες νοιάζεται.Και λέει το πασιφανές .Να δοθει χρήμα να Βουλωσουν τα στόματα.

  3. avatar Χαχα

    Δεν ξέρω τι λεει ο Σόρος αλλα πράγματι η ΕΕ εχει πολλά προβλήματα και ασφαλώς πρέπει ν' αλλάξει ρότα διότι αλλοιώς οι ακροδεξιοί θα υπερισχύσουν παντού. Το πιο θα ειναι το αποτέλεσμα ενας θεός το ξέρει. Πάντως η γερμανική Ευρώπη με τα πάντα για το κεφάλαιο και το χρήμα χωρις να νοιάζεται για το κοινωνικό σκέλος ( ακόμα και η Γαλλία που είχε μεγαλη κοινωνική πολιτική με τον Μακρον τα πάντα ειναι για τους έχοντας )

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει