Δεν προτίθεται να αντιδράσει στην προοπτική της απέλασής του στον Καναδά, σύμφωνα με πηγές της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Καναδός πορνοστάρ Λούκα Ρόκο Μαγκνότα, ο οποίος κρατείται πλέον στις φυλακές του Βερολίνου μετά τη σύλληψή του στη γερμανική πρωτεύουσα, με την κατηγορία της δολοφονίας του φίλου του, Κινέζου φοιτητή, Τζουν Λιν και τον διαμελισμό του πτώματός του.

Ο 29χρονος Μαγκνότα συνελήφθη χθες το πρωί σε Ίντερνετ Καφέ του Βερολίνου, όπου διάβαζε δημοσιεύματα, που αναφέρονταν στη δράση του. Καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές του Μοντρεάλ, μέσω της Ίντερπολ, για φόνο πρώτου βαθμού και προσβολή των αρχών, αφού είχε αποστείλει μέλη του διαμελισμένου πτώματος του θύματός του στα γραφεία του Συντηρητικού και Φιλελεύθερου κόμματος του Καναδά.

Όπως εκτιμάται από την Αστυνομία, το γεγονός ότι θα δεχθεί την απέλασή του στον Καναδά, χωρίς αντίδραση, οφείλεται στο ότι θέλει να επανέλθει στη χώρα, όπου διέπραξε το έγκλημα, κάνοντάς το πρωτοσέλιδο. Ειδικοί επιστήμονες σημειώνουν ότι πρόκειται για επιδειξιομανή, που σκοπεύει να «δώσει παράσταση» μέσα στις δικαστικές αίθουσες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εξάλλου, ανακουφισμένη παρακολουθεί πλέον η κοινότητα των Κινέζων φοιτητών στο Μοντρεάλ τις εξελίξεις του εντοπισμού και της φυλάκισης του δράστη της δολοφονίας.

Ταυτόχρονα, το γενικό προξενείο της Κίνας στο Μοντρεάλ διευθετεί τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, των γονιών του θύματος από την Κίνα, προκειμένου να παραλάβουν ό,τι απέμεινε από τη σορό του παιδιού τους.