Οι φυλακισμένοι Ουκρανοί αντιφρονούντες, συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, πρέπει να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, δήλωσε σήμερα στο Κίεβο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει όχι μόνο να βγουν από τη φυλακή, αλλά και να μπορέσουν να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή» και τις εκλογές, δήλωσε ο Τόμας Μέλια εκπρόσωπος του γραφείου για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια συνάντηση με τις ΜΚΟ και ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η κυρία Τιμοσένκο και «δεκατρείς πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι» της κυβέρνησής της έχουν κατηγορηθεί για διάφορα εγκλήματα από το καθεστώς του σημερινού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε ο κ. Μέλια καταγγέλλοντας «επιλεκτικές διώξεις και πολιτικά κίνητρα».

«Εμείς δεν θέλουμε να απομονώσουμε ή να απειλήσουμε την Ουκρανία (…) Θέλουμε να την φέρουμε πιο κοντά στη Δύση και όχι να την απομακρύνουμε», υπογράμμισε ο Μέλια ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα την αντιφρονούσα στο νοσοκομείο του Χάρκοβο όπου αυτή μεταφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη φυλακή της επειδή πάσχει από δισκοκήλη.