Ανησυχία τις πρόσφατες απειλές και πιέσεις της «Χρυσής Αυγής» σε βάρος εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης, εκφράζει σε ανακοίνωσή του Οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEMO), μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Μαΐου, κατά τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου.

Η ανακοίνωση παραπέμπει και σε παλαιότερο περιστατικό, κατά το οποίο, όπως σημειώνεται, η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη δέχτηκε απειλές από τη «Χρυσή Αυγή», επειδή δημοσίευσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» άρθρο επικριτικό για αυτό το κόμμα.

Ο γενικός γραμματέας του SEEMO, Όλιβερ Βούγιοβιτς, εκφράζει «τη βαθιά του ανησυχία για αυτές τις εξελίξεις», επισημαίνοντας ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και την ελευθερία του Τύπου».

Προσθέτει μάλιστα πως «παρόλα αυτά, μέσα σε ένα μήνα, το κόμμα της ”Χρυσής Αυγής” απείλησε μια δημοσιογράφο και υποχρέωσε δημοσιογράφους να σηκωθούν για να χαιρετίσουν τον αρχηγό του κόμματος, διαφορετικά θα έφευγαν από την αίθουσα. Ελπίζω ότι αυτά τα περιστατικά θα είναι μεμονωμένα και ότι η ηγεσία της ”Χρυσής Αυγής” θα σεβαστεί τις δημοκρατικές αρχές».