Στα χέρια της σερβικής αστυνομίας βρίσκονται έξι άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «ληστεία του αιώνα» με λεία 850.000 ευρώ, που διαπράχθηκε το Μάρτιο του 2011.

Η αστυνομία συνέλαβε τους υπόπτους στο όρος Ζλάτιμπορ στο δυτικό τμήμα της χώρας και στις πόλεις Κραγκούγιεβατς και Νόβι Σαντ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τη ληστεία χρηματαποστολής από την εταιρεία Securitas d.o.o security company.

Φορώντας μάσκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα και υπό την απειλή αυτόματων όπλων, οι δράστες λήστεψαν το τεθωρακισμένο όχημα της εταιρείας, με το οποίο μεταφέρονταν τα χρήματα, στο κέντρο του Βελιγραδίου. Οι ληστές διέφυγαν με πέντε τσάντες γεμάτες χρήματα που είχαν παραλάβει οι εργαζόμενοί της στην εταιρεία από την τράπεζα Univerzal Banka.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας δήλωσε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν, ενώ σχεδίαζαν νέα ληστεία σε σουπερμάρκετ της πόλης Κραγκούγεβατς.

Στην κατοχή των έξι συλληφθέντων δεν βρέθηκαν τα χρήματα από τη «ληστεία του αιώνα», αλλά ελπίζουμε το επόμενο βήμα στην υπόθεση να είναι ο εντοπισμός τους, σημείωσε.

Ο οργανωτής των ληστειών Ούρος Πέτροβιτς, 30 ετών, όπως ανέφερε, έχει συλληφθεί αρκετές φορές και διεξάγονται σε βάρος του έρευνες για τρεις ληστείες με συνολική λεία 1,2 εκατ. ευρώ.