Τα τραύματα που προκάλεσαν στη Γαλλία οι δολοφονίες στην Τουλούζη και το Μοντομπάν μπορούν κάπως να συγκριθούν με αυτά που προκάλεσαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Αυτό που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό είναι πως τα τραύματα του Μοντομπάν και της Τουλούζης είναι βαθιά για τη χώρα μας και είναι λίγο, αν και δεν θέλω να συγκρίνω τη φρίκη, σαν αυτά που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου» στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ο Σαρκοζί.

Σήμερα συνελήφθησαν συνολικά 19 φανατικοί ισλαμιστές από τη γαλλική αστυνομία στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης-σκούπας κατασχέθηκαν και Καλάσνικοφ, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Οι συλλήψεις αυτές, μια εβδομάδα μετά το θάνατο του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μεράχ από πυρά αστυνομικών, δεν συνδέονται με τις δολοφονίες στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, τόνισε ο Σαρκοζί και πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.