«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τον πόνο των γονιών ή της οικογένειας, όταν αυτή χάνει ένα παιδί» δήλωσε ο βέλγος πρωθυπουργός Έλιο ντι Ρούπο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σιόν, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος το οποίο έγινε χθες το βράδυ προκαλώντας το θάνατο 28 ανθρώπων, εκ των οποίων τα 22 ήταν παιδιά, ο βέλγος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «ο πόνος αυτός υπάρχει σε κάθε γονέα και σε κάθε παιδί που νοσηλεύεται».

«Το Βέλγιο, το οποίο τελεί υπό το κράτος φόβου προσπαθεί τώρα να καταλάβει τι συνέβη» συνέχισε ο ντι Ρούπο, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με τις ελβετικές αρχές ήταν εξαιρετική.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο ντι Ρούπο μίλησε στα φλαμανδικά, τιμώντας τα θύματα του δυστυχήματος από τη Φλάνδρα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης του Βαλέ Ζακ Μεγί δήλωσε ότι πρόκειται για «ανυπόφορο δράμα» και σημείωσε ότι πολλά παιδιά εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η Ελβετία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει τους τραυματίες και τους συγγενείς τους, σας το εγγυώμαι» διαβεβαίωσε παράλληλα η Εβελίνε Βίντμερ-Σλουμπφ, πρόεδρος της Ελβετίας, κατά την έναρξη αυτής της συνέντευξης Τύπου.