Ο άνδρας που επιτέθηκε στα γραφεία του SPD είχε κι άλλη «ύποπτη» δράση

Πολλά τα ερωτηματικά για το χτύπημα, ειδικά λόγω των εκρηκτικών στο πορτ μπαγκάζ


ΚΟΣΜΟΣ
21:17
25/12/2017
Ο άνδρας που επιτέθηκε στα γραφεία του SPD είχε κι άλλη «ύποπτη» δράση
loading

Μπορεί ο 58χρονος οδηγός που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στην είσοδο των γραφείων του SPD στο Βερολίνο να ισχυρίζεται ότι ήταν απόπειρα αυτοκτονίας, κάτι που μέχρι στιγμής οι γερμανικές Αρχές δεν μπορούν να αντικρούσουν, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η επίθεση, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Ειδικά από τη στιγμή που στο πορτ μπαγκάζ βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης, γκαζάκια και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Ακόμη περισσότερη «σκόνη» σηκώνει στην ιστορία μία νέα αποκάλυψη, που θέτει σαφώς περισσότερα ερωτηματικά. Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, ο άνδρας που τραυματίστηκε ελαφρά από το περιστατικό και νοσηλεύεται, είπε ότι τοποθέτησε ταξιδιωτικό σάκο με εύφλεκτα υλικά και στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη γερμανική πρωτεύουσα. Μάλιστα, ο σάκος αυτός όντως εντοπίστηκε και εξετάζεται από τις Αρχές.

Όπως σημειώνεται, η Αστυνομία διεξάγει ενδελεχείς έρευνες για τον άνδρα που κατηγορείται για εμπρησμό και την προσπάθεια πρόκλησης έκρηξης. Παρά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν και στο σπίτι του 58χρονου, τα κίνητρα για τις ενέργειές του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Αρχών, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ανήκει στον ακραίο χώρο. Οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο προς κάθε κατεύθυνση...  Δεν αποκλείεται ακόμη και η πιθανότητα ενός προσωπικού πολιτικού κινήτρου.

Από την ενέργεια αυτήν δεν υπήρξαν τραυματίες, καθώς εκτός από το προσωπικό ασφαλείας στην είσοδο, τα κεντρικά γραφεία των Σοσιαλδημοκρατών ήταν άδεια την ώρα της επίθεσης. Ο πρόεδρος του κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, έγραψε σήμερα στο Twitter πως «χθες το βράδυ ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στα κεντρικά του SPD. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη. Είμαι χαρούμενος που κανείς δεν τραυματίστηκε».

Το αυτοκίνητο πλέον έχει απομακρυνθεί από την είσοδο του κτιρίου. Ωστόσο, τα εκατοντάδες θραύσματα που είναι ακόμη διασκορπισμένα παντού, είναι εκεί για να θυμίζουν τι συνέβη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει