Αναποφάσιστο δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι το Ισραήλ σχετικά με την αντίδρασή του για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το Ιράν έχει τις «προθέσεις ή τις ικανότητες» να εξαπολύσει επιθέσεις στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Δεν νομίζω πως το Ισραήλ έχει αποφασίσει για το τι χρειάζεται να κάνουν. Νομίζω πως, όπως κι εμείς, πιστεύουν πως το Ιράν πρέπει να υποχωρήσει από το πρόγραμμά του πυρηνικών όπλων», είπε σε συνέντευξη στο NBC, προσθέτοντας πως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα εργαστούν στενά για το Ιράν.

Ο Ομπάμα κατέστησε σαφές πως δεν θα ήθελε να δει περισσότερους πολέμους στην περιοχή του πλούσιου σε πετρέλαιο Περσικού Κόλπου. «Οποιοδήποτε είδος επιπρόσθετης στρατιωτικής δραστηριότητας μέσα στον Κόλπο είναι διασπαστική και έχει μεγάλη επίδραση σε εμάς. Θα μπορούσε να έχει μεγάλη επίδραση στις τιμές του πετρελαίου, έχουμε ακόμη στρατεύματα στο Αφγανιστάν, που συνορεύει με το Ιράν, και έτσι η λύση που προτιμάμε εδώ είναι διπλωματική» είπε.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν αποσύρει από το τραπέζι καμία επιλογή προκειμένου να σταματήσει το Ιράν από το να μετατραπεί σε πυρηνική δύναμη. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και να προκαλέσει μια κούρσα εξοπλισμών, μια κούρσα πυρηνικών όπλων, σε μια ασταθή περιοχή», είπε.