Ο ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, αφότου προσβλήθηκε από επιθετικό βακτήριο του στελέχους e-coli, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτικό στα φάρμακα και την αντιβίωση που λάμβανε ο 91χρονος.

Η Daily Mail έδωσε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου του το οποίο αναφέρει ως αιτίες καρδιακή ανακοπή, αναπνευστική ανεπάρκεια, σηψαιμία και e-coli.

44FF8B0A00000578-0-image-a-1_1507045737683

Πρόκειται για το βακτήριο Escherichia coli το οποίο είναι πολύ κοινό αφού «φιλοξενείται» στο έντερο των ανθρώπων και ζώων – ανήκει στη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Τα περισσότερα στελέχη του βακτηρίου είναι αβλαβή, ωστόσο υπάρχουν και κάποια που παράγουν επικίνδυνες τοξίνες, ικανές να προκαλέσουν συμπτώματα όπως οι σοβαρές κράμπες στο στομάχι και η διάρροια. Ένα στέλεχος που είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο μπορεί πάντως να μην είναι επικίνδυνο για τα ζώα αλλά και το αντίστροφο.

Τα τοξικά στελέχη του E.coli προσδένονται στα τοιχώματα των κυττάρων του εντέρου δημιουργώντας αποικίες. Στη συνέχεια εκλύουν τοξίνες που καταστρέφουν τα εσωτερικά όργανα. Περίπου το 10% των ατόμων που μολύνονται με αυτά τα στελέχη παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές ενώ ένας στους 100 ασθενείς πεθαίνει.

Το τμήμα δημόσιας υγείας του Λος Αντζελες δεν μπόρεσε να καθορίσει τον τρόπο που ο Χέφνερ προσβλήθηκε από τα θανατηφόρα βακτήρια.

Η ταφή του έγινε το Σάββατο, στην οποία παραβρέθηκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, δίπλα στην Μέριλιν Μονρόε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.