Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους εννιά πυροσβέστες, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια δύο πυρκαγιών οι οποίες εκδηλώθηκαν χθες στην κεντρική Πορτογαλία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν σοβαρά, καθώς υπέστησαν εγκαύματα δεύτερου βαθμού, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Αμπράντς, όπου διακομίστηκαν.

Οι άλλοι πυροσβέστες οι οποίοι τραυματίστηκαν από τις δύο πυρκαγιές υπέστησαν ελαφρύτερα εγκαύματα ή δηλητηριάσεις λόγω εισπνοής καπνού. Ένας κάτοικος τραυματίστηκε όταν έπεσε προσπαθώντας να σωθεί από τις φλόγες.

Η πρώτη πυρκαγιά, στο Τραμαγκάλ, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι, δεν θεωρείτο το απόγευμα ότι εγείρει «κανέναν κίνδυνο για τον πληθυσμό και τις πληγείσες περιοχές», διαβεβαίωσε μιλώντας στη δημόσια πορτογαλική τηλεόραση ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας, ο Ζουζέ Γκιλιέρμε.

Περίπου 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα συνέχιζαν καθώς έπεφτε η νύχτα τις προσπάθειές τους για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Τη δεύτερη εστία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, στο Σάου Πέδρου ντε Τόμαρ, προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν περίπου 240 πυροσβέστες με σχεδόν πενήντα οχήματα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της πολιτικής προστασίας.

Οι δύο φωτιές σημειώθηκαν δύο εβδομάδες μετά την τεράστια πυρκαγιά στο Πεδρόγαου Γκραντ, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 64 άνθρωποι και να τραυματιστούν 250 καθώς μαινόταν επί πέντε ημέρες στην κεντρική Πορτογαλία πριν τεθεί τελικά υπό έλεγχο το πρωί της 22ης Ιουνίου.