Μεγάλη δυσαρέσκεια, δυσκολία να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, αλλά και χωρίς θέση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία έδειξε ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

Τα αποτελέσματα ήταν λίγο – πολύ γνωστά, ωστόσο δημοσίως ο Μελανσόν περίμενε τα επίσημα και δεν αποδεχόταν την ήττα του. Μάλιστα δεν έδωσε επίσημη γραμμή για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου πέρασαν ο Μ. Μακρόν και η Μ. Λεπέν.

«Όποιο και εάν είναι το επίσημο αποτέλεσμα όταν θα γίνει επίσημα γνωστό, θα το σεβαστούμε. Αυτήν την ώρα όμως δεν θα μπορούσα να πω ή να κάνω κάτι περισσότερο και ο καθένας από εσάς ας αποφασίσει με τη συνείδησή του» ανέφερε.

Κάλεσε τα 450.000 άτομα του κινήματος που αποφάσισαν να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα του, να εκφρασθούν μέσω της πλατφόρμας του ιστότοπου όπου έχουν δραστηριοποιηθεί, οι δε θέσεις τους θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

«Σας ζητώ να παραμείνετε συσπειρωμένοι να παραμείνετε εν κινήσει και να κινηθείτε διότι οι προκλήσεις που έχουμε ορίσει, παρά τις δυσκολίες, απομένει να επιτευχθούν» κατέληξε.

Σύμφωνα με τους Γάλλους σχολιαστές, με το ύφος και τον τρόπο του ο Ζαν Λικ Μελανσόν, παρέμεινε «ανυπότακτος» μέχρι τέλους, όπως το σύνθημα της καμπάνιάς του.

Αποδέχεται μεν το αποτέλεσμα και την ήττα του, αρνείται όμως να διαλέξει για το δεύτερο γύρο και καλεί τα 450.000 άτομα που είναι στη βάση του κινήματός του να εκφράσουν την άποψή τους.