Την παράταση της συνάντησής τους προγραμματίζουν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε με ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δύο πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών θα βρεθούν θέματα όπως η διαμόρφωση των διμερών εμπορικών σχέσεων, αλλά και η πολιτική που θα ακολουθήσουν οι δύο κυβερνήσεις, αναφορικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των νομισμάτων τους.

Ο Τραμπ από την πλευρά του έχει ασκήσει κριτική στην έλλειψη πρόσβασης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ιαπωνική αγορά, ενώ έχει ασκήσει κριτική στο Τόκιο, για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής του, ως προς την υποτίμηση της συναλλαγματικής αξίας του γιεν.

Μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ιάπωνες αξιωματούχοι προγραμματίζουν δεύτερη συνάντηση του Άμπε με τον Τραμπ, στο ιδιωτικό θέρετρο του δεύτερου ,Mar-a-Lago, στη Φλόριντα, για την 11η Φεβρουαρίου. Ο Τραμπ και ο Άμπε, είναι ενδεχόμενο να παίξουν ακόμη και γκολφ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.