Ίχνη από πατημασιές κι ένα μισοθαμμένο έλκηθρο οδήγησαν τους διασώστες στον εντοπισμό δύο αγοριών που θάφτηκαν κάτω από τα χιόνια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Για τον άτυχο 13χρονο Joshua J. Demarest όμως, ήταν ήδη αργά ενώ ο 12χρονος φίλος του Tyler J. Day σώθηκε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τα δύο αγόρια έπαιζαν σε έκταση στην περιοχή Greenwich όπου τα εκχιονιστικά ρίχνουν το χιόνι που έχουν μαζέψει από τους δρόμους. Για κακή τους τύχη την ώρα που βρίσκονταν εκεί κατέφτασε ένα τέτοιο όχημα και έριξε πάνω τους μεγάλη ποσότητα χιονιού.

Οι διασώστες ανέσυραν πρώτα τον Joshua κάτω από τον όγκο του χιονιού. Το αγόρι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Λίγο μετά οι διασώστες εντόπισαν τον Tyler και φοβήθηκαν και πάλι τα χειρότερα μέχρι που ακούστηκε κάποιος να φωνάζει: «Είναι ζωντανός!»

Ο 12χρονος άρχισε να μιλά στους αστυνομικούς ενώ έβγαινε από το χιόνι και περιέγραψε τι είχε συμβεί.

Οι δύο φίλοι είχαν πάει να παίξουν στο χιόνι μετά το σχολείο. Έσκαβαν κάστρα στον σωρό του χιονιού και κρύφτηκαν εκεί όταν άκουσαν ένα εκχιονιστικό να πλησιάζει. Έτσι έγινε το μοιραίο.

Όταν τα αγόρια δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους η αδελφή του ενός κάλεσε την αστυνομία. Έγινε συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και τα ίχνη στο χιόνι οδήγησε τους διασώστες στο σημείο με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Η οικογένεια του Joshua δέχθηκε διπλό πλήγμα καθώς την ίδια μέρα έφυγε από τη ζωή και η γιαγιά του.

oaidtasdr2 oaidtasdr3 oaidtasdr4 oaidtasdr5 oaidtasdr6 oaidtasdr1