Σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε χθες ότι όποιος χάσει στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, θα πρέπει να εκφωνήσει έναν λόγο συμφιλίωσης, αναγνωρίζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα «προκειμένου να ενώσει και πάλι την Αμερική»,σχολιάζει το CNN.

«Νομίζω ότι όποιος χάσει τις εκλογές θα πρέπει να κάνει μία ομιλία αποδοχής και συμφιλίωσης. Το θεωρώ ιδιαιτέρως σημαντικό. Όπως γνωρίζετε την περίοδο αυτή, ως χώρα, είμαστε διαιρεμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Κοέν, ειδικός σύμβουλος στο οργανισμό (Trump Organization), αλλά και σύμβουλος του ίδιου του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. Η δήλωση αυτή έγινε στην εκπομπή του Γουλφ Μπλίτζερ, «The Situation Room» του τηλεοπτικού δικτύου CNN. «Ειλικρινά πιστεύω ότι όποιος χάσει θα πρέπει να κάνει μία ομιλία συμφιλίωσης, η οποία θα βοηθήσει τους Αμερικανούς ως λαό, να συμφιλιωθούν», τόνισε ο Κοέν.

Η δήλωση αυτή, ακολουθεί αλλεπάλληλες δηλώσεις του Τραμπ σε προεκλογικές εκδηλώσεις, αλλά και σε αναρτήσεις του, στο Twitter, σύμφωνα με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι οι εκλογές είναι «στημένες».

Προχθές η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Κέλλιαν Κόνγουεϊ δήλωσε στο CNN ότι ο Τραμπ θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών μόνο στην περίπτωση που «δεν υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις» εκλογικής νοθείας.

Ο Κοέν από την πλευρά του, αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, διευκρινίζοντας: «Όταν ο κύριος Τραμπ μιλάει για ένα στημένο σύστημα, υπάρχουν αλήθεια, δύο όψεις σε αυτό. Η πρώτη είναι τα ΜΜΕ και η δεύτερη η εκλογική νοθεία. Σε αυτά ακριβώς αναφέρεται», τόνισε ο ίδιος.