Από το ζωηρό ροζ της φράουλας, το απαλό πράσινο του φιστικιού και το θελκτικό σοκολατί, στο μαύρο του κάρβουνου. Η νέα τάση στο παγωτό είναι το μαύρο. Μαύρο- κατάμαυρο παγωτό που εκτοπίζει την κλασική βανίλια και τις άλλες γεύσεις, αλλά και τα παραδοσιακά χρώματα και θυμίζει (περισσότερο) πλαστικό. Ανάρπαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε σε χωνάκι είτε σε κυπελάκι το μαύρο παγωτό έχει γεύση που ακούει στην ονομασία Black Coconut Ash. Κάτι σαν «καμένη» μαύρη καρύδα. Ή καλύτερα στάχτη μαύρης καρύδας. Προς το παρόν ικανοποιεί τους ψαγμένους ουρανίσκους στο νεοϋορκέζικο παγωτατζίδικο Morgenstern’s. Το παγωτό είναι μαύρο σαν πίσσα αλλά δεν περιέχει χρωστικές, αντίθετα οφείλει το χρώμα του σε επεξεργασμένα και «καρβουνιασμένα» κομμάτια κελύφους καρύδας. Οι φανατικοί φίλοι του υποστηρίζουν ότι είναι και αγνό και ευχάριστα δροσιστικό και-παρά το χρώμα του- δεν σου μαυρίζει την διάθεση.

Мы работаем в это воскресенье на проспекте Эркиндик с 11.00 до 20.00! #Repost @__imagination_typhoon__

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Fresco (@frescokg) στις