Το ποσό των 4 εκατ. ευρώ προτίθεται να διαθέσει η κυβέρνηση του Βελγίου για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας η οποία έχει πληγεί λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Όπως αναφέρεται στο σημερινό Τύπο οι βελγικές διπλωματικές αρχές εκλήθησαν αμέσως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα να παρουσιάσουν στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών έκθεση σχετικά με την εικόνα του Βελγίου στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Στην εν λόγω έκθεση επισημαίνεται ότι αν και τα μέσα των δυτικών χωρών είδαν με συμπάθεια το Βέλγιο, δεν παρέλειψαν να ασκήσουν έντονη κριτική μιλώντας για «ερασιτεχνισμό», «δυσλειτουργία», «αποτυχημένο κράτος», «περίπλοκες δομές», «κακό συντονισμό».

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν επίσης στο Βέλγιο ως τον «αδύναμο κρίκο» των χωρών που ούτως ή άλλως αποτελούν στόχο τζιχαντιστών ενώ παρουσιάστηκαν αναλύσεις για την κακή ενσωμάτωση των νέων μουσουλμάνων. Στις χώρες της Ασίας το Βέλγιο χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνο». Ωστόσο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εκφράστηκαν με συμπάθεια και αλληλεγγύη προς το Βέλγιο ενώ μίλησαν για την ψυχραιμία στις αντιδράσεις της βελγικής κυβέρνησης αλλά και του βελγικού λαού.

Θετικά εκλαμβάνεται από τα ξένα μέσα ενημέρωσης και το γεγονός ότι το βελγικό κράτος έχει σεβαστεί πλήρως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο σεβόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα των υπόπτων.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.