Ένας άντρας, μπήκε σε ένα γνωστό αρτοποιείο στην καρδιά του Βελιγραδίου, έφαγε δυο κέικ και στη συνέχεια ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από το χώρο πριν πυροδοτήσει μια βόμβα που τον σκότωσε, χωρίς να προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων, σύμφωνα με τις σερβικές αρχές και την σύζυγο του ιδιοκτήτη του φούρνου.

Το περιστατικό, γράφει το CNN, δεν θεωρείται τρομοκρατική επίθεση γιατί ο άντρας ζήτησε από υπαλλήλους και πελάτες να αποχωρήσουν από το μαγαζί πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανέφερε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών. Η έκρηξη σημειώθηκε στο αρτοποιείο που ανήκει στον πρώην υπουργό Πολιτισμού, Bratislav Petkovic. Βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο του Βελιγραδίου, περίπου δέκα λεπτά από το κτίριο του Κοινοβουλίου. Η σύζυγος του Petkovic, Jelenka Petkovic, δήλωσε στο CNN ότι ο άντρας εισήλθε στο κατάστημα, έφαγε δυο κέικ και ακολούθως ζήτησε από έναν υπάλληλο να φύγει από το κτίριο.

«Εκείνη ρώτησε γιατί και ο άντρας της είπε ότι είχε επάνω του μια ενεργοποιημένη βόμβα. Εκείνη και οι συνάδελφοί της, βγήκαν έξω τρέχοντας και άκουσαν ένα δυνατό κρότο», είπε η Jelenka Petkovic. Η ταυτότητα του άντρα αλλά και το κίνητρο παραμένουν, μέχρι στιγμής, άγνωστα.

dbbjs1 dbbjs2