Δέκα χρόνια πέρασαν από την τραγική πτώση του υπερηχητικού Concorde με 113 θύματα στο Παρίσι. Νωρίτερα σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν από διάφορα μέρη της Ευρώπης περίπου 100 συγγενείς των θυμάτων, μάρτυρες της πτώσης καθώς και στελέχη της Air France για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συγγενείς τους.

Μετά το τέλος της τελετής στο μνημείο που έχει ανεγερθεί, οι παριστάμενοι στάθηκαν στην περιοχή που κάποτε δέσποζε το ξενοδοχείο στο οποίο συγκρούστηκε το μοιραίο αεροσκάφος. Η τραγική συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε επί τριάντα χρόνια τους εύπορους επιβάτες με ταχύτητα δύο φόρες μεγαλύτερη από αυτή του ήχου , οδήγησε στην απόσυρση όλων των αεροσκαφών τέτοιου τύπου από το 2003 έως και σήμερα.

Σημειώνεται δε, ότι δέκα χρόνια μετά την τραγική πτώση η Γαλλική δικαιοσύνη δεν έχει βγάλει ακόμη απόφαση για την υπόθεση που εκδικάστηκε νωρίτερα μέσα στο 2010.

Είναι δίκη γοήτρου καθώς οι αποζημιώσεις για τα θύματα έχουν προ πολλού καταβληθεί. Μέσα στους πρώτους δέκα μήνες είχαν πληρωθεί περίπου 115 εκ. ευρώ αποζημιώσεις από την Air France και άλλες εταιρίες. Οι οργανώσεις των θυμάτων διατυπώνουν την εικασία, ότι η γαλλική εταιρία πλήρωσε τις αποζημιώσεις με αυστηρούς όρους και κυρίως να μην εμφανιστούν σήμερα στο δικαστήριο ως ενάγοντες.