Τρεις φορές σταμάτησε η γαλλική αστυνομία για έλεγχο το αυτοκίνητο που μετέφερε τρεις υπόπτους για τις επιθέσεις του Παρισιού, την περασμένη Παρασκευή, ενώ επέστρεφαν στο Βέλγιο από τη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα ο συνήγορος ενός εξ αυτών στα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ξαβιέ Καρέτ, που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη ενός Volkswagen Golf με το οποίο επέστρεψαν οι τρεις άνδρες από το Παρίσι στις Βρυξέλλες, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι RTBF ότι ο πελάτης του βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα όταν του τηλεφώνησε ένας φίλος του, ο Σαλά Αμπντεσλάμ, δύο ώρες μετά τις επιθέσεις, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.

Ο Αμπντεσλάμ, ο αδελφός του οποίου είχε ανατιναχθεί νωρίτερα στο Παρίσι, είπε στον Μοχαμέντ Αμρί, 27 ετών, ότι το αυτοκίνητό του έπαθε βλάβη στη γαλλική πρωτεύουσα και χρειαζόταν κάποιον να τον μεταφέρει πίσω στο Βέλγιο.

Στο δρόμο της επιστροφής προς το Βέλγιο, Γάλλοι αστυνομικοί σταμάτησαν τρεις φορές το Golf στο οποίο επέβαιναν ο Αμρί, ο Αμπντεσλάμ και ένας τρίτος άνδρας -σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για τον Αμζά Ατού, 21 ετών. Η τελευταία φορά που τους έκαναν έλεγχο ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, ανέφερε ο Καρέτ.

Ο Αμπντεσλάμ διαφεύγει μέχρι και σήμερα αλλά η βελγική αστυνομία έχει συλλάβει τους δύο άλλους άνδρες που κρατούνται με την κατηγορία της συμμετοχής σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι, με βάση όσα του έχει πει ο πελάτης του, κανείς από τους τρεις δεν αναφέρθηκε στις επιθέσεις στο Παρίσι στον δρόμο της επιστροφής. «Ξέρετε, σε μια διαδρομή με αυτοκίνητο μπορεί να μιλήσεις για όλα και για τίποτα, να ακούσεις μουσική, ακόμη και να καπνίσεις ένα τσιγαριλίκι αλλά σε καμία στιγμή δεν μίλησαν για αυτό», είπε.