Την έντονη δυσαρέσκειά τους δείχνουν στην κυβέρνηση Θαπατέρο οι Ισπανοί για την ανεργία και την οικονομική κατάσταση στην χώρα τους, δίνοντας στο αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για λογαριασμό της εφημερίδας Ελ Παΐς, το 44,7% των 1.001 ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει το Λαϊκό Κόμμα, ενώ το 30,4 το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο.

Το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές πριν την ολοκλήρωση της θητείας του τον Μάρτιο του 2012, ενώ το 42% απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Θαπατέρο έκανε σαφές ότι σκοπεύει να μείνει στη θέση του προκειμένου να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, έχει δηλώσει ότι δε θα ηγηθεί των Σοσιαλιστών στις επόμενες εκλογές και έχει προτείνει τον υπουργό Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ως διάδοχό του.