Με πυρά βαρέων αυτομάτων όπλων και με χειροβομβίδες αντιμετώπισαν σήμερα οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας ένα πλήθος αντι-καθεστωτικών διαδηλωτών στην πόλη Ιντλίμπ, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τους ίδιους, προκλήθηκε ο θάνατος τουλάχιστον δύο διαδηλωτών, ενώ πάρα πολλοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων είναι και πολλά μικρά παιδιά.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει σήμερα 14 θανάτους πολιτών το τελευταίο 24ωρο σε αυτήν την περιοχή της Συρίας.

Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για περίπου 1.300 νεκρούς μετά τις 15 Μαρτίου, οπότε ο λαός άρχισε να ζητεί, επίμονα και δυναμικά, περισσότερες πολιτικές ελευθερίες από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, που ανήλθε στην εξουσία στη διάρκεια του 2.000, μετά τον θάνατο του πατρός του Χάφεζ-αλ Ασαντ.

Στο μεταξύ, μέσα σε κήπο στην πόλη Χάμα εντοπίστηκαν σήμερα 23 πτώματα, τα οποία πιθανολογείται ότι ανήκουν σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση της Παρασκευής στην ίδια πόλη.