Τις συνέπειες από τις πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε χώρα επιδιώξει ξανά να πραγματοποιήσει έφοδο εντός του πακιστανικού εδάφους, προειδοποίησε σήμερα σε έντονο ύφος ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Σαλμάν Μπασίρ.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το είδος του ατυχούς γεγονότος ή του κακού υπολογισμού θα επιφέρει μεγάλη καταστροφή, Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Πακιστάν μπορεί επαρκώς να διασφαλίσει την άμυνά του» είπε.

Η προειδοποίηση του πακιστανού υπουργού διατυπώνεται τρεις ημέρες μετά την αμερικανική έφοδο από ειδικές δυνάμεις, εν αγνοία των πακιστανών αξιωματούχων, σε συγκρότημα στην πόλη Αμπονταμπάντ, 80 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αμερικανοί κομάντος έφθασαν με ελικόπτερο στο συγκρότημα που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη μεγαλύτερη στρατιωτική σχολή του Πακιστάν.

Παράλληλα ο Μπασίρ τόνισε ότι οι πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών (ISI) δεν έχουν κάνει συμμαχία με την Αλ Κάιντα, μετά την εκτίμηση της Ουάσινγκτον ότι οι ISI αν γνώριζαν, θα μπορούσαν να ειδοποιήσουν τον Μπιν Λάντεν για την προετοιμασία της εφόδου, της οποίας αποτελούσε τον στόχο.

«Είναι εύκολο να λεχθεί ότι οι ISI ή στοιχεία στους κόλπους της κυβέρνησης έχουν συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι μια εσφαλμένη υπόθεση, μια ψευδής κατηγορία που δε μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί έγκυρη. Είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο των Πακιστανών, κυρίως των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών για το έργο που έχουν επιτελέσει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», υπογράμμισε ο Μπασίρ.