Ο 31 ετών Simon Rusling ενημερώθηκε ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς λίγες εβδομάδες αφού έμαθε ότι ο τριών ετών γιος του μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί στην ίδια επέμβαση για να σωθεί η ζωή του.

Οι γιατροί βρήκαν ότι οι αρτηρίες στην καρδιά του δεν ήταν… στη σωστή θέση!

Ο γιος του, Frasier, πάσχει από ατρησία της πνευμονικής αρτηρίας μία μη κληρονομική συγγενή καρδιοπάθεια, λόγω της οποίας πνευμονική βαλβίδα δε λειτουργεί σωστά.

Οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι τα δύο περιστατικά δε συνδέονται κληρονομικά και ότι πρόκειται απλά για μια φοβερή σύμπτωση.

Ο μικρούλης, ο οποίος έχει επίσης υποπλαστική δεξιά κοιλία, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε ηλικία δύο εβδομάδων, προκειμένου οι γιατροί να τοποθετήσουν ένα σωλήνα, τον οποίο συνέδεσαν με τα πνευμόνια και την καρδιά του για να βελτιώσουν την παροχή οξυγόνου.

Ένα χρόνο μετά μπήκε ξανά στο χειρουργείο, για να αντικατασταθεί ο σωλήνας με έναν μεγαλύτερο. Λίγο καιρό πριν ο πατέρας του μάθαινε ότι είναι άρρωστος.

Τα συμπτώματα που τον ανησύχησαν και τον έκαναν να επισκεφτεί το γιατρό του ήταν η ξαφνική απώλεια βάρους (έχασε 22 κιλά σε 3 εβδομάδες) και η απώλεια της όρεξης του.

Θα χρειαστεί οπωσδήποτε μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά οι γιατροί καθυστερούν την επέμβαση όσο τους το επιτρέπει οργανισμός του, επειδή η νέα καρδιά αναμένεται να «ζήσει» κατά μέσο όρο για 25-30 χρόνια!