Υπό κράτηση για 15 ημέρες θα τεθεί ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εισαγγελίας, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι σε 15μερη κράτηση βρίσκονται και οι δύο γιοι του, στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών.

Ο Γκαμάλ και ο Αλάα κατηγορούνται ότι υποκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών  από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 11 Φεβρουαρίου όταν ο πατέρας τους εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, στις οποίες περίπου 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, οι γιοι του Μουμπάρακ βρίσκονται καθ’οδον για την φυλακή Τόρα στο Κάιρο από το Σαρμ ελ-Σέιχ, όπου ανακρίνονταν. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανάκρισης του Χόσνι Μουμπάρακ στο διεθνές νοσοκομείο του θερέτρου αυτού στο Σινά, αλλά διακόπηκε όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα.

Ο Μουμπάρακ και οι γιοι του θα αντιμετωπίσουν την αιγυπτιακή δικαιοσύνη για τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών και θα ανακριθούν για τις κατηγορίες χρησιμοποίησης του δημόσιου χρήματος.