«Υπάρχουν τανκς παντού» δηλώνει στο πρακτορείο Reuters αυτόπτης μάρτυρας από την πόλη Ζαουίγια της Λιβύης καθώς τα άρματα του Καντάφι κατευθύνονται προς την κεντρική πλατεία που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λίβυο ηγέτη ελέγχουν την κύρια οδική αρτηρία και τα περίχωρα της πόλης.
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαχητές, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέσεις στις στέγες των περισσότερων κτιρίων, πυροβολώντας οποιονδήποτε τολμά να βγει από το σπίτι του, ενώ η πόλη έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεν μπορούν ούτε να τούς θάψουν. Η Ζαουίγια είναι έρημη. Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Δεν υπάρχουν ούτε ζώα, ούτε καν πουλιά στον ουρανό», είπε.

«Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν πριν από δύο ημέρες έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, εξάδελφο του Μουάμαρ Καντάφι, στην πόλη, γι΄αυτό βομβαρδίσθηκε. Ηθελαν να πάρουν το πτώμα και το κατάφεραν», είπε ο μαχητής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περί τους 60 αντικαθεστωτικοί μαχητές ξεκίνησαν χθες για να επιτεθούν στρατιωτική βάση σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Ζαουίγια και κανείς τους δεν επέστρεψε. «Δεν ξέρουμε εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί. Δεν έχουμε νέα τους», τόνισε.

Την ίδια ώρα ο Λίβυος ηγέτης προειδοποιεί πως θα επικρατήσει χάος έως το Ισραήλ αν η Αλ-Κάιντα καταλάβει τη Λιβύη. Σε συνέντεξή του, η οποία μεταδόθηκε σήμερα από το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Καντάφι πρόσθεσε πως η διεθνής κοινότητα «άρχισε τώρα να καταλαβαίνει ότι εμποδίζουμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν να πάρει το έλεγχο της Λιβύης και της Αφρικής».