Ο λιβυκός στρατός έριξε σήμερα οβίδες κοντά σε θέση των αντικαθεστωτικών που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα δυτικά του πετρελαϊκού λιμανιού Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι οβίδες ερρίφθησαν αντιστοίχως περίπου 300 μέτρα δυτικά και νότια οδοφράγματος που έχουν εγκαταστήσει οι αντικαθεστωτικοί, χωρίς όπως φαίνεται να προκληθούν θύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι αντικαθεστωτικοί απάντησαν με τη ρίψη δύο ρουκετών, την ώρα που οι βολές του πυροβολικού του λιβυκού στρατού συνεχίζονταν.

Χθες, οι περισσότεροι βομβαρδισμοί είχαν στόχο τομέα που βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα δυτικά του Ρας Λανούφ, στην οδική αρτηρία Μπεν Τζαουάντ, τοποθεσία που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος.

Εν τω μεταξύ, η Βρετανία επιζητεί να υπάρχει διεθνής υποστήριξη για οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν κατά της λιβυκής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Αυτό που συζήτησα χθες το βράδυ με τον (αμερικανό) πρόεδρο Ομπάμα είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε σχέδια για παν ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων», δήλωσε ο Κάμερον στο κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή η Ιταλία, οι βάσεις της οποίας είναι πιθανόν να διαδραματίσουν έναν κεντρικό ρόλο σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση όσον αφορά τη Λιβύη, θα υποστηρίξει οποιεσδήποτε αποφάσεις ληφθούν από τον ΟΗΕ, την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της ιταλικής προεδρίας.