Αναβρασμός επικρατεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για αστυνομικούς που δολοφόνησαν μια 15χρονη έφηβη κοπέλα, που έπεσε θύμα απαγωγής, καθώς όχι μόνο αρνήθηκαν το έγκλημα, αλλά επέρριψαν ευθύνες και στον πατέρα της.

Θύμα είναι η 15χρονη Savannah Graziano και το περιστατικό έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 στην Καλιφόρνια. Όμως η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο, γιατί ο δημοσιογράφος Joey Scott εξασφάλισε αποκαλυπτικό σκληρό βίντεο από το ελικόπτερο της αστυνομίας, που δείχνει τι έγινε.

Η New York Post αναφέρει πως η μητέρα της έφηβης Tracy Martinez είχε χωρίσει με τον πατέρα της Anthony John Graziano. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 ο άνδρας δολοφόνησε την πρώην σύζυγο και στη συνέχεια πήγε στο σχολείο να απαγάγει την κόρη του, ενώ τραυμάτισε έναν πατέρα και το παιδί του κατά τη διαδρομή.

Ο Anthony John Graziano

Η αστυνομία εξέδωσε Amber alert για τη Savannah και την επόμενη μέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν περαστικό στον αυτοκινητόδρομο 15, όπου είδε τον Graziano και την κόρη του. Τότε, ξέσπασε μια άγρια καταδίωξη με τουλάχιστον 6 περιπολικά, ενώ σημειώθηκαν και πυροβολισμοί.

Κάποια στιγμή, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα του δράστη και ζήτησαν να απελευθερώσει το παιδί, όπως και έγινε. Η 15χρονη βγήκε από το όχημα με τα χέρια ψηλά και μάλιστα απομακρύνθηκε από δίπλα του, ώστε να μην είναι ανάμεσα στα προτεταμένα όπλα των αστυνομικών και στον ένοπλο πατέρα της.

Το μοιραίο

«Αυτή είναι, προς όλες τις μονάδες μην πυροβολείτε. Σας πλησιάζει η Savannah», ήταν το μήνυμα του διοικητή προς τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Guardian. Εκείνοι είδαν το κορίτσι και τού έδωσαν οδηγίες, ώστε να πλησιάσει προς το μέρος τους.

Εκείνη υπάκουσε και όταν έφτασε σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από τους αστυνομικούς, εκείνοι άνοιξαν πυρ και τη σκότωσαν, με τον διοικητή να ουρλιάζει «είστε… Σταματήστε τώρα, ρίχνετε στο κορίτσι. Είπα σταματήστε».

Η 15χρονη Savannah Graziano

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, ενώ ο πατέρας της δηλώθηκε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Η αστυνομία στην Καλιφόρνια αρνήθηκε ότι πρόκειται για δολοφονία και ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί ήταν σε αυτοάμυνα. «Βγήκε από το όχημα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και αλεξίσφαιρο. Έμοιαζε να κρατάει κάτι σαν όπλο. Δεν τη σκοτώσαμε εμείς, αλλά ο πατέρας της, που ξεκίνησε να πυροβολεί», ανέφερε η επίσημη θέση του 2022.

Ωστόσο, το βίντεο ανατρέπει τα δεδομένα και έκτοτε ξεκίνησε έρευνα σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Προσοχή. Ακολουθούν σκληρές εικόνες: